Turismen i Caldas da Rainha ökar starkt 2017

Nyligen presenterades siffror om att den internationella turism i Caldas da Rainha ökar starkt. Under 2017 har tillströmningen av turister ökat starkt i Portugal och detta visar sig även i många av städerna i landet. Totala ökningen enligt statistik från INE – Instituto Nacional de Estatística pekar på totalt 10,9 % för hela Portugal vilket får anses som mycket bra! Ökningen sker alltså bara inte i Lissabon, Porto och Algarve utan glädjande nog även i Caldas da Rainha. Talesmannen för ”ACCCRO – Associação Empresarial das Caldas da Rainha e Oeste”, Paulo Agostinho berättar att de flesta i staden märkt av detta under året som gått. Fördelen för Caldas da Rainha är att staden ligger knappt 45 minuters bilväg från huvudstaden vilket innebär en enkelhet för människor att ta sig runt och besöka staden.

Även Hotel Cristal i Caldas da Rainha kan bekräfta en ökning, de har haft 25 % fler besökare jämfört med föregående år och är oftast fullbelagda nuförtiden. Statistik visar att besökare från Korea, Spanien, Frankrike, Tyskland och Polen visat stort intresse för hotellet. Även Hotel Caldas Internacional har ökat med många besökare från främst Frankrike.

Tillströmningen av turister har även haft en positiv effekt på handeln i staden. De flesta affärsinnehavare är eniga om att fler turister besökt staden vilket ökat försäljningen och i långa loppet innebär positiva effekter för alla inblandade.

Ett problem som visat sig har varit att för många har det varit svårt att hitta någonstans att äta då många restauranger och kaféer stänger på söndagar i staden. För att inte tappa för mycket intäkter rekommenderar man att innehavarna ser över öppettiderna under högsäsongen så att totala intrycket från turisterna förblir positivt.

Biluthyraren Auto Júlio Rent instämmer och köpte inför säsongen 60 nya bilar för att kunna möta efterfrågan från turisterna. Detta är som sagt var mycket glädjande siffror tycker även vi på Visit Caldas da Rainha som arbetar hårt för att väcka intresset för staden och dess många möjligheter. Vi ser fram mot ett lika spännande 2018!

> Länk till artikeln i Jornal das Caldas om ökad turism i staden.