SHOPPING

Shopping i Caldas da Rainha

Att shoppa i Caldas da Rainha, den charmiga portugisiska staden är ett sant nöje och med ett brett utbud något som passar allas plånböcker. Staden är mycket känd för sin keramik och utbudet är stort där det mest kända märket är Bordallo Pinheiro.

Mataffärer finns det gott om vilket uppskattas av det matälskande folket i landet. Utbudet består av både stora och mindre matbutiker som finns centralt belägna eller i utkanterna av staden. Några av de mer omtyckta livsmedelsbutikerna är E. Leclerc, Modelo Contintente, Pão de Açúcar och Pingo Doce.

praca-da-fruta-visit-caldas-da-rainha-004

Människor har i alla år tyckt om att besöka marknader och i Caldas da Rainha är detta oundvikligt. Här finns den stora, dagliga frukt- och grönsaksmarknaden som är den äldsta i Portugal samt fiskmarknaden som lockar med havets läckerheter. Utöver dessa marknader finns även en mer traditionell marknad med inriktning på kläder, husgeråd, leksaker och annat behövligt samt den uppskattade loppmarknaden i stadens park där antikviteter och samlarföremål byter ägare varje månad.

Promenera runt i staden och häpnas över mängden mindre butiker som erbjuder allt mellan himmel och jord. Den lokala slaktaren erbjuder köttet, brödet är nybakat i de mindre bagerierna, juvelbutikerna erbjuder en uppsjö av vackra föremål i silver och guld, de små nischade heminredningsbutikerna har något för alla smaker. Njut av utbudet kring delikatesser och goda viner som gjort landet omtyckt bland turister. Köp kläder som producerats i landet eller satsa på surfmodet, i staden finns ett stort utbud av såväl lokala butiker som välkända modekedjor.

la-vie-shopping-visit-caldas-da-rainha

Sedan ett par år tillbaka finns också ett stort och modernt köpcentrum som heter La Vie Shopping Caldas da Rainha och här finns drygt 60 olika butiker och restauranger under ett tak. Bekvämt och perfekt att spendera dagen på om vädret skulle vara mulet eller om man tröttnat på att ligga på stranden.

Besök de olika sektionerna för att få en djupare inblick i vad som erbjuds i butikerna i Caldas da Rainha. Att shoppa i denna trevlig stad med dess marknader och trevliga människor är ett sant nöje och fynden är många och prisvärda!