HOTELL I CALDAS DA RAINHA

Hotell i Caldas da Rainha

Hotell i Caldas da Rainha finns det flera att välja på som besökare eller turist i staden. Som tur är erbjuds ett antal attraktiva hotell i Caldas da Rainha på bra och centrala lägen. Trots storleken på staden finns det ett bra utbud av hotell att välja på och då de flesta är relativt centralt belägna så blir det ditt eget tycke och smak som avgör.

”Caldas da Rainha har flera trevliga hotell som passar alla plånböcker.”

Vi listar här de hotell som ligger direkt i staden. Längst ner på hemsidan ger vi tips på ett par andra hotell i närheten av Caldas da Rainha och som kan vara av intresse. Väljer du ett hotell utanför Caldas da Rainha tar det inte lång tid att ta sig till staden vilket är en stor fördel med att lägga sin semester i denna vackra region.

Hotell Lisbonense i Caldas da Rainha
Äldre vykort som visar Grand Hotel Lisbonense (röda byggnaden) i Caldas da Rainha.

Det finns många charmiga hotell i Caldas da Rainha

Oavsett vilket hotell i Caldas da Rainha du väljer att bo på så blir du säkert nöjd. Staden stoltserar med flertalet större och mindre hotell och pensionat. Här ger vi tips på de större hotellen i staden med en kort introduktion, en bild samt länk till deras hemsidor och hoppas du vill besöka Caldas da Rainha.

Sina Silver Coast Hotel, ett större 4-stjärnigt hotell i Caldas da Rainha

Sana Silver Coast Hotel

Detta fyrstjärniga hotell i Caldas da Rainha ligger på perfekt läge invid stadens ståtliga park Dom Carlos I. Precis bakom hotellet ligger det fräscha köpcentrat La Vie Shopping. Hotellet är nyrenoverat och återuppbyggt enligt hur den ursprungliga byggnaden från 1870 såg ut. År 2011 revs allt utom fasaderna återställandet var synnerligen väl genomfört. Idag är byggnaden en riktig pärla som påminner om svunna tider.

Hotellet har 80 rum, 7 sviter, restaurang och bar samt en vacker uteservering med utsikt mot parken, perfekt för att ta igen sig om solen är för stark. Vid receptionen och foajén kan man se gamla fotografier från förr i tiden. Hotellet hette förr Grand Hotel Lisbonense och den kungliga familjen med kung Dom Carlos I brukade bo här när de besökte stadens bad.

> Länk till Sana Silver Coast Hotel.


Hotel Campanile Caldas da Rainha

Hotel Campanile de Caldas da Rainha

Det senaste tillskottet i hotellutbudet i Caldas da Rainha ligger på promenadavstånd från Parque D. Carlos I. Hotel Campanile de Caldas da Rainha är ett trestjärnigt hotell som är helt nybyggt och finns på det område där keramikfabriken Secla tidigare fanns. Intill hotellet finns även en nyöppnad mataffär, Continente Bom Dia och bara en kort promenad bort finns det stora köpcentrat La Vie.

Detta nya hotell har 82 rum, reception, bar, restaurang, relaxavdelning och fri parkering utanför. Rummen har platt-tv, wifi och frukostmöjligheter finns på hotellet som öppnade i oktober 2020.

> Länk till Campanile de Caldas da Rainha


Hotel Dona Leonor, ett mindre hotell i Caldas da Rainha

Hotel Dona Leonor

Ett annat hotell i Caldas da Rainha som med sitt läge nära stadens centrum passar perfekt för dig som vill bo mitt i folkvimlet. Hotellet ligger strax bakom den vackra kyrkan Igreja da Nossa Senhora da Conceição. Stadens gågata börjar strax runtom hörnet och i närheten finns ett stort antal restauranger och caféer. Perfekt för att slappna av med en bra bok eller bara sitta och betrakta människor.

På kort promenadavstånd ligger torget Praça 5 de Outubro för dig som vill ha lite fart framåt kvällarna, flertalet barer som håller öppet till tidig morgon. Det är också nära till stadens busstation och tågstation.

> Länk till Hotel Dona Leonors hemsida.


Hotel Cristal Caldas, ett trivsamt hotell i Caldas da Rainha.

Hotel Cristal Caldas

Strax bakom stadens domstol ligger detta trevliga hotell i Caldas da Rainha med bra gångavstånd till det mesta. Hotellet har legat här i många år och är uppskattat för sitt läge. Nära till såväl stadens busstation som tågstation.

Det finns en hel del restauranger och caféer i närområdet och vid det stora nyrenoverade torget framför domstolen ligger även stadens kommunhus samt den charmiga kyrkan Igreja da Nossa Senhora de Conceição och den populära restaurangen Maratona.

> Länk till Hotel Cristal Caldas hemsida.


Europeia Hotel, ett centralt beläget hotell i Caldas da Rainha

Europeia Hotel

Mitt på stadens mysiga gågata ligger detta hotell i Caldas da Rainha där du som boende har promenadavstånd till allt. Läget är optimalt för dig som vill bo centralt och en kort promenad bort finner du välkända torget Praça da Fruta. Här erbjuds varje dag torghandel med frukt, grönt, delikatesser från bönder i närområdet samt mycket annat trevligt som keramik och blommor.

På gågatan finns många små och charmiga butiker med allt möjligt trevligt att köpa. Gångavstånd till flera mysiga restauranger och caféer samt till busstationen, även taxistation finns i närheten.

> Länk till Europeia Hotels hemsida.


Pensão Residencial Central, ett kombinerat pensionat och hotell i Caldas da Rainha

Pensão Residencial Central

På ett litet och charmigt torg mitt i staden ligger detta trevliga och prisvärda pensionat. Här finns totalt 18 rum i enklare stil för dig med mindre budget. Torget där pensionatet ligger omges av flertalet vackra byggnader och endast ett stenkast bort ligger det välkända frukt- och marknadstorget Praça da Fruta.

Det centrala läget innebär närhet till såväl den stora och vackra parken D. Carlos I samt det gamla kungliga palatset och världens, troligtvis äldsta sjukhus Hospital Termal Rainha D. Leonor. I området finns flertalet trevliga restauranger och caféer samt butiker och en taxistation.

> Länk till Pensão Residencial Centrals hemsida.


Hotel Caldas Internacional, ett trevligt hotell i Caldas da Rainha

Hotel Caldas Internacional

Detta hotell i Caldas da Rainha ligger i stadens norra del och erbjuder 83 rum i trevlig miljö. Hotellet är välbesökt av lokalbefolkningen tack vare den prisvärda buffén som erbjuds i restaurang Milénio på bottenvåningen. Nära till McDonald’s samt varuhuset Modelo och Pingo Doce som bara ligger en kort biltur bort.

> Länk till Caldas Internacional Hotels hemsida.


Residencial D. Carlos, ett centralt mindre hotell i Caldas da Rainha

Residencial Dom Carlos

Nära den välkända och stora parken D. Carlos I finns detta mindre hotell som med sitt läge lockar många nöjda gäster. I ett lugnt och fridfullt område med parkens närhet finns det mesta på bekvämt gångavstånd. En kort promenad uppför en av de smalare gatorna finner du populära torget Praça da Fruta som varje dag erbjuder torgmarknad med lokalt odlade varor.

Den stora parken, som är en av de största i Portugal, ligger tvärs över gatan och rekommenderas för en lugn och avkopplande miljö. Nära till flertalet restauranger som erbjuder portugisiska läckerheter. Det välkända och anrika caféet Machado ligger i närheten, här känner du historiens vingslag i såväl inredning som de bakverk som serveras.

> Länk till Residencial Dom Carlos hemsida.


Pensão Olhos Pretos i Caldas da Rainha

Pensão Olhos Pretos

Inte långt bort från stadens stora torg, Praça da Fruta ligger pensionatet Olhos Pretos som erbjuder enklare rum till bra priser. Precis bredvid pensionatet finns en restaurang som serverar traditionell portugisisk mat.

Olhos Pretos ligger endast 100 meter från världens äldsta sjukhus, Hospital Termal.

> Länk till Pensão Olhos Pretos hemsida


19 Tile in Caldas da Rainha

19 Tile

För dig som vill ha lite inspiration i ditt boende så är kanske 19 Tile ett alternativ för dig. Detta boende, i boutique-stil ligger centralt i staden bara ett stenkast från Praça da Fruta i Caldas da Rainha. Konceptet här är 9 olika rum av olika slag, designade av 7 olika lokala keramikartister så du väljer vad du är sugen på, större rum eller mindre beroende på storlek av resesällskapet. Här finns även en mysig liten gård där du kan ta igen dig efter en dags sightseeing av staden och det närliggande området.

> Länk till hemsidan för 19 Tile


Hotell nära Caldas da Rainha

Väljer du att inte bo i Caldas da Rainha finns det flera andra hotell i närområdet och vi ger tips på ett par här nedan. Fördelen med Caldas da Rainha är som sagt att staden har nära till det mesta så även om du väljer att bo utanför så tar det inte lång tid att ta sig in till staden och dess restauranger och sevärdheter.

Hotel Inatel Foz do Arelho, beläget utanför om du söker hotell i Caldas da Rainha

Hotel Inatel Foz do Arelho

Ett av de större hotellen ute vid kusten ligger i Foz do Arelho, ca 15 minuters biltur från Caldas da Rainha. Detta hotell ligger vackert beläget uppe på en kulle med utsikt över Foz do Arelho samt Lagoa de Óbidos och bara utsikten här är värd ett besök.

Hotellet erbjuder en mängd olika rum i de många olika byggnaderna. Bara en kort promenad nerför backen finns stranden där man utan problem tillbringar ett par dagar med sol och bad. Vid stranden finns förstås utmärkta badmöjligheter men också flera olika restauranger att välja på och inne i byn finns fler restauranger och caféer att besöka.

Ursprungligen fungerade delar av byggnaden som ett semesterboende för en välkänd handelsman, Francisco Almeida Grandela från Lissabon och hette då Palacete Grandela.

> Länk till Hotel Inatel Foz do Arelhos hemsida.


Hotel o Facho Foz do Arelho - Visit Caldas da Rainha

O Facho Guest House, Foz do Arelho

Precis nere vid stranden, nästan där sanden övergår till Atlantens mäktiga vatten ligger en större pampig rosa byggnad, byggd 1896, som en gång i tiden var Hotel do Facho. Hotellet invigdes 1910 och blev populärt bland besökare inifrån landet. Byggnaden har under året genomgått mindre förändringar men överlag har den ursprungliga arkitekturen behållits så man får en glimt av hur det såg ut en gång i tiden. Enligt äldre vykort ser hotellet ut att även gått under namnet ”Eden Palace Hotel na Foz do Arelho”.

Numera finns här ett ”Guest house” och besökarna har börjat hitta igen. Adress hit är: R. Francisco Almeida Grandela nº 3, 2500-487 Foz do Arelho


Marriott Praia D'El Rey är ett femstjärnigt hotell inte långt från Caldas da Rainha

Marriott Praia D’El Rey

I närheten av Lagoa de Óbidos och precis invid stranden Praia d’El Rei ligger det femstjärniga hotellet Marriott Praia D’El Rey. Hotellet har tillgång till ett stort område och erbjuder avkoppling värd namnet. Från Caldas da Rainha tar det ca 20-25 minuter att köra hit genom landskapet som erbjuder väldoftande eucalyptus-skogar och åkrar där lokala grödor odlas.

Hotellet uppskattas mycket för sin närhet till den vackra stranden nedanför klipporna men också för den uppskattade golfbanan i närheten. På hotellet serveras prisbelönt mat i den omtyckta restaurangen och vid den stora poolen kopplar du enkelt av i solen.

> Länk till Marriott Praia D’El Reys hemsida.


Evolutee Hotel

Strax utanför den medeltida staden Óbidos finner vi ett nybyggt och femstjärnigt hotell vid namn Evolutee Hotel. Detta stora och moderna hotell är uppfört på en höjd med utsikt över en stor nyanlagd 18-håls golfbana vilket innebär att detta mycket väl kan vara den golfspelandes kommande favoritbana. Golfbanan är för övrigt designad av Seve Ballesteros som är välbekant för de flesta som golfar.

Hotellet har flera restauranger som satsar på kvalitet och en omtalad och vacker spa-anläggning förhöjer njutningen. Med ett perfekt läge, endast ca 45 minuters bilresa från Lissabon och ca 20 minuters bilresa från Caldas da Rainha har hotellet också nära till flertalet vackra stränder vilket är avkopplande efter en dag på golfbanan. Hotellet har 39 rum som designats av yoo Studio som grundats av bl a Philippe Starck.

> Länk till Evolutee Hotels hemsida.

Evolutee Hotel är en del av ett större område som heter Royal Óbidos Spa & Golf Resort. Denna resort inkluderar även ovan nämnda golfbana och spa men också konferensanläggning och andra högklassiga faciliteter. Här finns också tillgång till tennis- och padelbanor samt pooler och lekområden för barn samt ett antal mindre butiker.

Självklart finns också närheten till flertalet vackra stränder som t ex Foz do Arelho, Baleal och Praia d’El Rei.

> Länk till Royal Óbidos Spa & Golf Resorts hemsida.