BUTIKER I CALDAS DA RAINHA

Butiker i Caldas da Rainha

Det finns ett stort utbud av butiker i Caldas da Rainha. Precis som alla andra människor behöver portugiserna föda och i Caldas da Rainha. I staden finns en mängd större mataffärer som erbjuder ett brett urval av varor. Öppettiderna i många butiker i Caldas da Rainha är väldigt bra oavsett om de är centralt belägna eller i utkanten av staden. Givetvis finns begränsningar i utbudet på de mataffärer som ligger mest centralt. Detta är dock inget problem för dig som har tillgång till bil då det finns ett par stora mataffärer i utkanten av staden.

Nu behöver inte all mat köpas i de större butikerna, det finns gott om mindre butiker i Caldas da Rainha. Många av dessa är specialiserade på t ex delikatesser, sedan finns det flera slaktare och bagerier. Sist men inte minst finns en stor fiskmarknad samt frukt- och grönsaksmarknaden på Praça da Fruta.

Mataffärer och livsmedelsbutiker i Caldas da Rainha

E. Leclerc

E. Leclerc är en av många livsmedelsbutiker i Caldas da Rainha.

Ett av de större varuhusen i Caldas da Rainha är E. Leclerc som ligger på andra sidan järnvägen mot Foz do Arelho. Varuhuset erbjuder ett mycket stort urval av mat och dryck. Här finns också kläder, vitvaror, böcker, husgeråd och annat som behövs till hushållet. I varuhuset finns även bageri, slaktare och en fin fiskavdelning samt ett stort urval av lokala viner och allt till bra priser. Utanför kassorna och i samma byggnad finns bland annat café, tobaksaffär samt ett par andra mindre butiker. Precis invid varuhuset ligger numera också en Burger King samt en bensinstation där rabatt lämnas om man handlat på E. Leclerc.

Adress: Quinta do Salgadowww.e-leclerc.pt


Modelo Continente

Modelo Continente en av flera livsmedelsbutiker i Caldas da Rainha.

Ytterligare ett av de större matbutikerna i Caldas da Rainha heter Modelo Continente. Detta livsmedelsvaruhus ligger i norra delen av staden, inte långt från mässområdet Expoeste. Här finns ett stort utbud av det mesta till hushållet samt mat, dryck men också kläder och andra textilier. I anslutning till varuhuset finns apotek, hemelektronik och vitvarubutik, skoaffär samt gott om parkeringsplatser. Detta varuhus ligger inte långt från McDonald’s och järnvägen passerar strax bakom varuhuset.

Adress: Rua Bernardino António Carvalho Parganawww.continente.pt


Pão de Açúcar

Pão de Açúcar är en av många populära matbutiker i Caldas da Rainha som ligger på källarplanet i shoppingcentret La Vie.

I källarplanet på det stora shoppingcentrat La Vie i Caldas da Rainha ligger matbutiken Pão de Açúcar. Denna livsmedelsbutik erbjuder ett bra sortiment av livsmedel, delikatesser, dryck, husgeråd samt mycket mer. Butiken är omtyckt och har bra priser vilket visats i olika undersökningar kring matpriser i staden. Parkeringsplats finns i anslutning till köpcentrat så det är enkelt att kombinera sin shopping vid ett besök på La Vie Caldas da Rainha.

Adress: La Vie Shopping Caldas da Rainhawww.auchan.pt


Pingo Doce

Pingo Doce har totalt tre butiker i Caldas da Rainha.

En av de mer kända matkedjorna i Portugal är Pingo Doce och det finns flera butiker i Caldas da Rainha. Totalt finns det tre stycken affärer i staden och den mest centrala ligger invid gågatan. Här finns ett bra basutbud av livsmedel och andra nödvändigheter. Denna butik når man till fots och bra priser gör butiken till en av de mer populära i stadens centrum.

Den största av de tre butikerna ligger precis utanför norra delen av staden. Butiken finns i området Tornada som passeras på väg mot São Martinho do Porto eller Nazaré. Här finns gott om parkeringsplatser och även utbud av andra mindre butiker i anslutning. Den tredje Pingo Doce-affären ligger på väg mot handelsområdet med E. Leclerc, Aldi och Minipreço.

Adress: R. Heróis Da Grande Guerra 95www.pingodoce.pt


Lidl

Tyska kedjan Lidl är en av många livsmedelsbutiker i Caldas da Rainha.

En av de större matvarukedjorna i Europa är utan tvivel Lidl som också finns i Caldas da Rainha. Butiken fokuserar på ett mer begränsat sortiment av varor. Det erbjuds låga priser med många erbjudanden som varieras varje vecka. Denna butik i Caldas da Rainha ligger invid järnvägen, strax norr om järnvägsstationen och har parkeringsplatser utanför.

Adress: R. Dr. Bernardinowww.lidl.pt


Aldi

Tyska kedjan Aldi är en av flera livsmedelsbutiker i Caldas da Rainha.

En av de större matvarukedjorna är tyska Aldi som också finns i Caldas da Rainha. Precis som i övriga världen har butiken fokus på basvaror till låga priser. Butiken är lokaliserad i närheten av Burger King och E. Leclerc i sydvästra delen av staden, på väg mot stranden Foz do Arelho.

Adress: Avenida Timor Lorosaewww.aldi.pt


Minipreço

Minipreço, en av många livsmedelsbutiker i Caldas da Rainha.

En av de mer kända kedjorna i Portugal är Minipreço som finns representerad i Caldas da Rainha. Även denna kedja är fokuserad på låga priser och då med ett mindre sortiment. Nya erbjudanden varje vecka och enkel att nå då den ligger invid E. Leclerc, Aldi och Burger King.

Adress: Av. Timor Lorosaewww.tiendeo.pt


Mindre butiker i Caldas da Rainha

När man promenerar runt på gatorna i Caldas da Rainha slås man av hur många små och charmiga butiker det finns i staden. Här finns det mesta man kan tänka sig för det dagliga livet. Du hittar t ex optiker, blomsteraffärer, heminredningsbutiker, klädaffärer, juvelererare, möbelaffärer och skoaffärer. Här finns även butiker för mobiloperatörer men också mindre nischade butiker som alla har sin plats.

För en stad i denna storlek finns även, något överraskande, ett antal större internationella kedjor. De flesta ligger i köpcentrat La Vie Shopping Caldas da Rainha men ett antal finns mer centralt belägna i närheten av torget och gågatan. Staden har många små och trevliga gator och butikerna trängs här med kvartersrestaurangerna. Många butiker har också lång historia bakom sig och har legat i samma lokaler i många år och där familjemedlemmar arbetat i flera generationer.

Butiker i Caldas da Rainha för surfing & sport

Surfoz 93 är en av många butiker i Caldas da Rainha och erbjuder ett stort utbud av produkter för surfing.

Surfoz – www.surfoz.net

Sportino är en populär sportaffär, utbudet av butiker i Caldas da Rainha är stort.

Sportino – www.sportino.pt

Butiker i Caldas da Rainha för mode och kläder

Mango

Benetton


Apotek i Caldas da Rainha

Farmacia Caldense på Praça 5 de Outubro är ett av flera apotek i Caldas da Rainha.

Det finns ett flertal apotek i Caldas da Rainha och de flesta är centralt belägna. Apoteken i staden har utmärkt service och bra öppettider. Personalen är i regel duktiga på engelska och kan rekommendera bra läkemedel baserade på vilken åkomma som ska lindras eller botas. Priserna på apoteken i Portugal är ofta betydligt lägre än i Sverige. Här är adresserna till ett urval av apoteken i Caldas da Rainha:

  • Farmácia Caldense – Adress: Praça 5 de Outubro, 7 – Tel: +351 262 831 996
  • Farmácia Branco Lisboa – Adress: R. Alm. Cândido Reis 25-27 – Tel: +351 262 832 324
  • Farmácia Rosa – Adress: Av. Primeiro de Maio 12 – Tel: +351 262 831 996

Köptips i Caldas da Rainha

Vid ett besök i Caldas da Rainha är det ganska enkelt att shoppa utan att det blir hål i plånboken. Det finns många butiker i Caldas da Rainha med ett bra utbud av lokalt producerade varor och då staden har en bra prisnivå är fynden många. Skor och kläder är bra fynd då landet har en stor inhemsk tillverkning men även andra textilier som dukar och handdukar rekommenderas.

Är man ute efter souvenirer eller andra vackra saker till hemmet så märks det tydligt att landet är en av världens största producenter av kork. Förutom kort till vinflaskor finns även souvenirer och det går idag att köpa skor, väskor samt mycket annat tillverkad i kork. Keramiken är ett uppskattat köptips då staden har en anrik historia kring tillverkning av keramik så går det också att göra många bra fynd i keramikbutikerna. Välj mellan vackra uppläggningsfat, serviser eller detaljerade figuriner som garanterat inte är dussinvara och missa inte den prisvärda fabriksförsäljningen vid fabriken som tillverkar det populära märket Bordallo Pinheiro.

Delikatesser i Caldas da Rainha

Delikatesser från Mercearia Pena i Caldas da Rainha.

Vill man fynda delikatesser är detta enkelt. I delikatessbutikerna i Caldas da Rainha finns starka korvar, goda ostar, torkad frukt, nötter, olivolja, småkakor och oliver är några exempel på vad man kan köpa med sig hem. Till goda delikatesser är det alltid bra med något gott att dricka till och Portugal är ett av de bästa länderna i Europa vad gäller tillverkning av viner. Landet stoltserar med många inhemska druvor som inte finns i andra länder och då dessa växer och skördas i optimala miljöer blir också vinerna smakrika och uppskattas världen över.

Mercearia Pena är en av flera populära delikatessbutiker i Caldas da Rainha.

Fynda goda röda viner men också vita viner, roséviner och den svalkande vinho verde är bra tips. Självklart produceras också starkare drycker i landet och då rekommenderas den lokalt producerade körsbärslikören Ginja, portviner från de välkända portvinshusen i Porto samt den smakfulla Licor Beirão. 

Mercearia Pena – www.merceariapena.pt