LA VIE CALDAS DA RAINHA

la-vie-shopping-visit-caldas-da-rainha

Shoppingcentra i Caldas da Rainha

Vare sig du turistar eller bor i en stad så är shopping en del av din vardag på ett eller annat sätt, så även i Caldas da Rainha. Går man genom staden i dag ser man många av de butiker som funnits i åratal och som är specialiserade inom diverse områden. Här finns flera lokala slaktare, det är juvelererare, mindre speceriaffärer, klädbutiker och skobutiker med flera som alla samsas med caféerna och restaurangerna. En del butiker har överlevt och blomstrar även idag medan andra fått slå igen tack vare etableringen av varuhus eller mindre köpcentra som numera är ett naturligt inslag i de flesta städer världen över.

I många år fanns det inga riktiga köpcentra i Caldas da Rainha, de som fanns var mer en mindre samling av butiker i en större lokal eller fastighet och begreppet Centro Comercial var vanligt för att beteckna dessa ”köpcentra”. Ett av de första är t ex de som finns på gågatan invid Europeia Hotel, gå nerför trappan och sen finns det ett antal mindre butiker på olika plan i huset. För övrigt så låg det en biograf på översta våningen tidigare.

Men i samband med renoveringen av kvarteret där Sana Silver Coast Hotel ligger nere vid parken så passade man även på att uppföra ett stort köpcentrum som har alla de kännetecken ett modernt köpcentrum har idag med flera plan, massor av olika butiker, foodcourt och andra bekvämligheter som till exempel en biograf med flera salonger. Detta köpcentrum ligger bakom det vackra hotellet och hette ursprungligen Vivaci men ändrade namn för något år sedan till La Vie Shopping. Här finns drygt 60 olika butiker, matbutik i källarplanet, foodcourt och biograf på överst planet. Varuhuset har blivit en populär plats att shoppa på men också för att träffas och umgås över en bit mat då den omtyckta foodcourten erbjuder mängder av olika kök för alla smaker och tycken.

I köpcentrat shoppar du gärna vitvaror, kläder, skor, sportartiklar, smycken, böcker, hälsokost, mat, elektronik och hemtelefoner för att nämna något. Butikerna håller en bra variation av såväl inhemska som utländska butiker och för att nämna några så finns det Bershka, Pull & Bear, Sport Zone, Pão de Açucar, Zara, Lefties, Calzedonia, Intimissimi, Stradivarius och Springfield samt många fler. Det finns gott om parkeringsplatser i källarplanet för dig som väljer att ta bilen hit.

> Länk till La Vie Shoppings hemsida.