AKTUELLT I CALDAS DA RAINHA

Passaporte Caldas da Rainha – rabatter vid ditt besök

Caldas da Rainha visar än en gång framfötterna när det gäller att ta vara på intressen för företagen i staden. Nu lanserar kommunen sitt ”Passaporte” som innebär att du vid minst 2 hotellnätter i staden får ett slags häfte med kuponger i som du kan utnyttja vid deltagande butiker runt om i staden.

I samband med lanseringen av detta häfte har man även producerat en liten film som ska locka till besök.

> Läs mer om ”Passaporte Caldas da Rainha” här.

Caldas Retail Park är ett nytt detaljhandelsområde

Caldas Retail Park är ett nytt detaljhandelsområde som öppnat upp invid Leroy Merlin i Caldas da Rainha. Här öppnar JOM, Espaço Casa och Seaside upp nya butiker i det de lokaler som byggdes för ett decennium sedan och som stått tomma.

Lokalerna har renoverats och med goda parkeringsmöjligheter utanför hoppas man nu få lite nytt liv i denna del av staden. Invigning skedde med ägarna av JOM samt borgmästaren Tinta Ferreira. Läget är bra och upptagningsområdet är stort med många människor som kommer att ha lätt att ta sig dit för att handla.

JOM, säljer hushållsprodukter som möbler, soffor, madrasser, vitvaror, dekoration, textilier och belysning. Öppettider är: måndag till söndag (10–20) och investeringen från JOM är på cirka 4,5 miljoner Euro. Nyetableringen innebär också att det skapats 16 nya tjänster.

> Länk till artikeln i Jornal das Caldas om öppnandet av Caldas Retail Park

Seaside öppnar ny butik i Caldas da Rainha

Skobutiken Seaside som finns representerad över hela Portugal har öppnat en ny butik i Caldas da Rainha. Den är belägen i det nya shoppingområdet, Caldas Retail Park, som ligger invid Leroy Merlin. På detta område hoppas man kunna locka fler aktörer kring shopping för män, kvinnor och barn inom sport och outlet-kategorin.

Butiken är 560 kvadratmater stor och är den 97:e butiken i landet. Här kommer du att kunna köpa korta eller höga stövlar, kängor, skor, tennisskor, plånböcker och ryggsäckar, kläder och tillbehör som halsdukar och hattar, för att inte tala om parfymer, smink och andra föremål.

> Länk till artikeln i Jornal das Caldas om Seasides nya butik i Caldas da Rainha

Restaurangen i parken ska öppna igen

Lite goda nyheter i dessa tider är att restaurangen i Parque D. Carlos I ser ut att få nya ägare och då kunna öppna upp igen. Det är ägaren till restaurangen Cais da Praia i Foz do Arelho som ska öppna upp Cais do Parque i Caldas da Rainha. Totalt var det sex olika anbud som kommit in till kommunen om att ta över restaurangen i den vackra byggnaden eftersom hyran av förra ägaren inte betalats in.

Cais do Parque

Redan nu finns en hemsida registrerad samt en sida på Instagram så förberedelserna är igång. Enligt den logotyp som tagits fram ska det bli både restaurang och bar i lokalerna vilket är efterlängtat. Den vackra parken behöver en större restaurang för besökare efter att före detta Raízes slog igen under pandemins början.

> Länk till artikeln i Gazeta das Caldas om Cais do Parque

> Länk till hemsidan Cais do Parque

Utställning med karikatyrer föreställande Bordallo Pinheiro

köpcentrat La Vie i Caldas da Rainha visas just nu en utställning föreställande karikatyrer av Bordallo Pinheiro. Totalt är det trettionio olika karikatyrer som visas upp och dessa är gjorda av studenter vid Bordalo Pinheiro School Group. Karikatyrerna visar upp Bordallo Pinheiros liv och arbete och det går även att rösta på sina tre favoriter då pris delas ut i slutet av utställningen.

Utställningen visas på andra våningen på La Vie och pågår till och med den 31 december.

> Länk till artikeln i Jornal das Caldas om Bordallo Pinheiro karikatyrerna

Augmented reality app släpps för handeln i Caldas da Rainha

Handelsföreningen i Caldas da Rainha, ACCCRO, släpper en app med stöd för augmented reality. Tanken med appen är att stödja det lokala näringslivet och handeln i staden. Appen kan dessutom lära ut information om stadens historia samtidigt som handlarna får stöd under den pågående pandemin.

Appen heter ”Caldas Rainha do Comércio AR” ger dig möjlighet att resa genom staden i fem olika etapper. I varje etapp finns det möjlighet att ta del av den förstärkta verkligheten. Exempel på platser med förstärkt verklighet är invid Zé Povinho (del av Rota Bordaliana) vid kommunhuset och vid Hospital Termal.

Caldas Rainha do Comércio

Via appen finns det möjlighet att stötta de lokala handlarna och för den som genomför de olika etapperna väntar ett solidaritetspris i form av en magnet med motivet ”Caldas, Rainha do Natal”. Magneterna kan också köpas för att stödja näringslivet i staden.

> Länk till appen Caldas Rainha do Comércio

> Länk till artikeln i Gazeta das Caldas om ACCCRO appen

Visabeira inväntar besked för hotellbygget i Parque D. Carlos I

Företagskoncernen Visabeira inväntar besked kring renoveringen av paviljongerna i Parque D. Carlos I i Caldas da Rainha. Visabeira står bakom flertalet välkända varumärken som t ex Vista Alegre och Bordallo Pinheiro och driver ett flertal olika hotell i landet. Det är Visabeira som ska påbörja renoveringen av paviljongerna i parken i Caldas men det hela har blivit uppskjutet p g a situationen med Covid-19 men också då olika undersökningar har krävt vidare analyser av projektet.

Montebelo Bordallo Pinheiro Hotel är tänkt att bli ett 5-stjärnigt hotell som ska hysas i de gamla paviljongerna som byggdes i slutet av 1800-talet. Vi håller tummarna för att allt fortsätter enligt planerna så att dessa underbara och unika byggnader kan få tillbaka lite av sina forna tiders glans.

> Länk till artikeln i Gazeta das Caldas om Montebelo Bordallo Pinheiro Hotel

Julskyltningen i Caldas da Rainha 2020 invigd

Den årliga julskyltningen i Caldas da Rainha invigdes den 14 november och omfattar i år 8.000 meter ljusslingor som lyser upp staden. Stora skillnaden i år jämfört med tidigare år var att man inte satte ut någon specifik tid för invigningen, detta för att undvika samling av folkmassor på gatorna. Kostnaden för årets firande är € 108.000 och det behövs lite uppmuntran i dessa tider.

João Almeida får dedikerat utrymme på Museu de Ciclismo

Cyklisten João Almeida som rönt stora framgångar under året och som är från A-dos-Francos, strax utanför Caldas da Rainha har nu uppmärksammats igen. På Museu de Ciclismo i Caldas da Rainha har man nu valt att dedikera ett större utrymme åt den berömde cyklisten.

Utställningen om hans väg till att bli en världsberömd cyklist invigdes härförleden i sällskap av João. På museet kan man beskåda den cykel han fick vid tre års ålder och som startade det hela. Här finns också klubbtröjan från hans första klubb, Ecosprint samt den rosa ledartröja och hjälm som han bar i två veckor under cykeltävlingen Giro d’Italia 2020. Han slutade som nummer fyra i tävlingen vilket var en stor framgång för honom. Utöver redan nämnda kuriositeter finns också en del troféer att beskåda samt foton från hans karriär.

> Länk till artikeln i Gazeta das Caldas om João Almeida