SALIR DO PORTO

salir-do-porto-visit-caldas-da-rainha-001

Bada och njut av solen och naturen i Salir do Porto

Salir do Porto är ännu en av dessa vackra stränder som inte ligger så långt från Caldas da Rainha. Denna strand är sammanvuxen med São Martinho do Porto och ligger även denna skyddad i samma lagun som ger ett lugnare vatten med mindre av Atlantens vågor. Att promenera hit längs strandkanten från São Martinho är en skön promenad och tar ca 20 minuter vilket kan vara skön avkoppling under en varm sommardag. Längs med stranden i promenaden växer mängder av olika växter fritt och det är en vacker och orörd fauna man kan beskåda här. Det går bra att gå på träribborna uppe på sandbanken och studera växtligheten närmare om man inte vill gå nere vid strandkanten.

I slutet av stranden görs en liten avvikare in som sedan möter upp en mindre flod som mynnar ut här. Längs med strandens början i Salir do Porto har man anlagt en väldigt lång gångbro i trä eftersom tidvattnet stundtals annars gör det svårt att ta sig fram sista biten upp till parkeringsplatsen och de vackra sanddynerna som syns långa vägar.

Väljer man att promenera längs med stranden när det är lågvatten får man vara beredd på att det är en väldigt gyttjig botten som träder fram, kul för barnen dock att trampa omkring och säkert skönt för fötterna med lite naturlig peeling. Den klibbiga leran sätter sig rejält på fötterna medan man klafsar fram men det finns möjlighet att skölja av fötterna vid parkeringsplatsen i Salir do Porto. Stranden i Salir do Porto är inte ett lika populärt resmål som São Martinho men vill man ha lite mer avskildhet är det en perfekt strand och grannen är bara en kortare promenad bort.

salir-do-porto-visit-caldas-da-rainha-003

De vackra sanddynerna som syns över hela lagunen är höga och täckta med fin sand och givetvis ett populärt nöje hos barn. Att klättra upp för dessa gyllene sanddyner och sedan rulla ner är något barn roat sig med under många år och fullt förståeligt för vem skulle inte vilja göra detta?

Äta i Salir do Porto

Samhället Salir do Porto med sina vackra sanddyner är en mindre ort som lever lite i skymundan från storebror São Martinho do Porto. Här finns ett antal mindre restauranger och caféer men de flesta människor väljer att äta i São Martinho där urvalet av restauranger är mycket större, dock med lite högre priser också eftersom det är en ort med många turister.

salir-do-porto-visit-caldas-da-rainha-002