BARER I CALDAS DA RAINHA

Barer i Caldas da Rainha

Barer i Caldas da Rainha ligger vid Praça 5 de Outubro

När det gäller uteliv så är det oftast på barer i Caldas da Rainha som det händer. De flesta och mest besökta barerna i Caldas da Rainha ligger vid torget Praça 5 de Outubro (hette tidigare Praça Hintze Ribeiro).

Främst är det 120 Bar, Daiquiri Bar och Bar Déjà Vu som lockar om kvällarna med sina populära uteserveringar. Beroende på årstid sitter besökarna oftast utomhus under de stora segeldukarna som är permanent uppspända på torget. Barerna fick en mer permanent plats med större uteserveringar i och med att torget renoverades. Nu finns det möjlighet att ha mer organiserade serveringar som inte bara består av vita plastmöbler vilket också ger ett trevligare intryck.

Öppettider för barerna är oftast fram till kl tre på morgonen de flesta dagar i veckan.

Besök en bar i Caldas da Rainha

Att besöka barer i Caldas da Rainha är enkelt. Leta upp en ledig plats och slå dig ner och du blir snart uppassad. Här dricker man vad man känner för vilket är allt från drinkar, öl och vin till kaffe eller te och faller suget på för något att äta så erbjuds det också enklare maträtter och snacks. Ett besök på barer i Caldas da Rainha är inget som ruinerar dig, såväl öl som drinkar är på en prisnivå som är blygsam varför också många träffas ute istället för att sitta hemma och förfesta.

Idag finns det ett antal restauranger och kaféer kring torget som samsas med de nattöppna barer. Det fotbollsälskande landet Portugal märks också då uteserveringarna är fulla av människor när det spelas landskamper med det älskade landslaget.


120 Bar i Caldas da Rainha

En av de äldre familjeägda barerna på Praça 5 de Outubro är 120 Bar. Baren var från början ett litet kafé vid namn Café Mendes och öppnade 1985 av ägaren Paulo Mendes. Här har genom åren serverades många törstiga besökare och alltid med ett leende. Paulo serverar fortfarande om kvällarna och erbjuder ett stort utbud av drinkar åt gästerna.

Bar 120 är en av flera populära barer i Caldas da Rainha

> Länk till 120 Bar’s Facebook-sida


Daiquiri Bar i Caldas da Rainha

Daiquiri Bar är ännu en av många populära barer i Caldas da Rainha

> Länk till Daiquiri Bar’s Facebook-sida


Bar Déjà Vu i Caldas da Rainha

Déjà Vu är också en av många populära barer i Caldas da Rainha

> Länk till Bar Déjà Vu’s Facebook-sida.


Praça 5 de Outubro – en historisk återblick

För många år sedan var detta torg välkänt för sin fiskmarknad (Mercado do Peixe). Här såldes kustens fångster från tidig morgon till invånarna i staden. Fiskmarknaden flyttades för många, många år sedan och torget genomgick en större renovering. Efter fiskmarknaden förföll torget och omvandlades till en inofficiell parkeringsplats utan några som helst skönhetspoäng. Kommunen tog dock sitt förnuft till fånga och renoverade hela torget genom att bygga ett stort underjordiskt garage. Ovan jord frigjordes plats för uteserveringar och biltrafiken runt torget förbjöds samtidigt.

Vid den södra delen av torget fanns för många år sedan också en stor teater som hette Teatro Pinheiro-Chagas. Denna stora röda och vackra byggnad revs 1992 men går att se på gamla vykort från staden.