MATA RAINHA D. LEONOR

Mata Rainha D. Leonor

Mata Rainha D. Leonor i Caldas da Rainha

Mata Rainha D. Leonor, ett stort grönområde i Caldas da Rainha

Mata Rainha D. Leonor i Caldas da Rainha är ett stort område, större än Parque D. Carlos I och stoltserar med en imponerande grönska. I anslutning till den stora stadsparken, strax bakom Hospital Termal ligger det 17 hektar stora grönområdet som heter Mata Rainha D. Leonor. Detta enorma grönområde som endast ligger ett par minuters promenad från stadens torg, Praça da Fruta, är uppkallat efter drottning Leonor de Avis (1458-1525) och grundades med syfte att skydda de varma källorna invid sjukhuset Hospital Termal. Hela området restaurerades på 1900-talet och är idag ett populärt område för att jogga, ströva omkring i och umgås.

Mata Rainha D. Leonor är ett stort grönområde i Caldas da Rainha

Här finns otaliga promenadstråk att vandra runt på och den härliga grönskan som inramar allt är en fröjd för själen. Inne på området finns även en fotbollsplan och en idrottsanläggning som användes tidigare av stadens idrottslag. Att vandra runt i Mata Rainha D. Leonor kan med enkelhet göras oavsett om du är gammal eller ung. Här finns gott om bänkar utplacerade och kommer man från ingången vid gamla Vila Real passerar man även baksidan av stadens sjukhus.

Inne på området tillåts ingen biltrafik förutom leveranser och andra transporter i anslutning till anläggningarna i östra delarna. Därför lämpar sig denna oas sig perfekt för barnfamiljer som vill låta sina barn springa eller cykla omkring fritt. Ströva runt i stillsamheten och njut av naturen och fåglarnas kvittrande.

En av anläggningarna inne på Mata Rainha D. Leonor i Caldas da Rainha.

Varierande växtlighet i Mata Rainha D. Leonor

Inne på grönområdet finns det mängder av olika sorters träd, både lövträd och barrträd och det är inte långt till att likna hela området vid en skog och detta trots att den ligger så pass centralt i staden som den gör. Förutom träd växer här mycket buskar och blommor som bidrar till den underbara grönskan. I och kring Mata Rainha D. Leonor hålls olika aktiviteter under året som besöks av lokalbefolkningen.