VINGÅRDAR

Vingårdar nära Caldas da Rainha

I Portugal odlas flertalet unika sorter av vindruvor som används för att producera vin. Flertalet av dessa vindruvor är så pass unika att dessa inte förekommer någon annanstans i världen. Detta bidrar till möjligheten att producera unika och smakrika portugisiska viner. De som besökt Portugal har goda minnen med sig hem om dessa smakrika viner. Tursamt nog går en del att få tag på hemmavid men dock långt från alla.

Vingårdar nära Caldas da Rainha på Silverkusten i Portugal

När man åker genom det vackra landskapet i Portugal lägger man enkelt märke till alla vinodlingar. Det finns även vingårdar nära Caldas da Rainha, det räcker med mindre än 10 minuter i bil för att se dessa. Vinproduktion i Portugal sker i såväl större omfattning för export världen över men också i mer småskalig produktion för den lokala marknaden. En sak är säker, har du en gång provat de portugisiska vinerna så kommer du inte att vilja dricka något annat!


Vill du bo på en vingård?

Vingårdar nära Caldas da Rainha finns, här Farm Holidays Silver Coast på Silverkusten i Portugal.

Är du ute efter nya och spännande upplevelser kanske en vistelse på en vingård kan vara något. En vistelse på en vingård ute på landsbygden är ett perfekt sätt att distansera sig från den hektiska vardagen omkring oss. Nära naturen, en oförglömlig grönska och tystnad som oftast bryts av djur i omgivningarna får dig garanterat att slappna av. På Silverkusten i Portugal finns det många gamla men också nyare vingårdar. En del av dessa vingårdar är öppna för besök, en del har övernattningsmöjligheter och andra är helt familjeägda.


Farm Holidays Silver Coast

Strax utanför Caldas da Rainha i samhället Coto (5 minuters bilresa) finns det möjlighet att bo och semestra på en svenskägd vingård. På vingården Farm Holidays Silver Coast bor du nära den vackra portugisiska naturen. Här kan du ta del av vardagen på en liten vingård samtidigt som du kan lära dig mer om vinproduktion. Omgiven av palmer, fruktträd och djur får du en lugn paus från en kanske annars stressig vardag. Koppla av i en otroligt vacker miljö och återfå en lugnare puls och ro i själen.

Farm Holidays Silver Coast erbjuds flera olika möjligheter att övernatta och bo på. Du hyr delar av gården, att likna med mindre lägenheter med rum, alla i olika storlek och med fullt utrustade kök. Utanför lägenheterna finns en egen liten terass med möjlighet att njuta av landsbygden. I omgivningarna och på gården finns höns, hundar, katter men också inhemska växter och en vacker grönska runtom från de många fruktträden och buskarna.

Det finns många vingårdar nära Caldas da Rainha, här utsikt från vingården Farm Holidays Silver Coast på Silverkusten i Portugal.

Aktiviteter på Farm Holidays Silver Coast

De trevliga ägarna till vingården arrangerar även olika aktiviteter så att du utöver lugnet kan få andra härliga minnen med dig hem. Det finns möjligheter till utflykter i närområdet, både längre och kortare som låter dig upptäcka ett otroligt vackert landskap.

Beroende på säsong så finns även möjligheter att hjälpa till med skörden av vindruvorna som sedan blir till vin här. På vingården finns dessutom goda möjligheter till matlagning, grillning och en mysig uteplats där maten kan njutas i lugn och ro eller varför inte ett gott glas vin från den egna produktionen?

Vingårdar nära Caldas da Rainha, här den mysiga uteplatsen på vingården Farm Holidays Silver Coast i Portugal

Blir det varmt finns möjlighet till ett svalkande bad i poolen eller varför inte bara sitta och njuta i solen eller skuggan med en bra bok? Vingården Farm Holidays Silver Coast har ett bra läge med närhet till såväl Caldas da Rainha som stränderna i São Martinho do Porto eller Nazaré om så önskas.

Vingårdar nära Caldas da Rainha som erbjuder övernattning, här Casa Limon på vingården Farm Holidays Silver Coast i Portugal

Casa Cabernet, Casa Limon, Casa Tourica och Periquita

Detta är namnen på de olika lägenhetsalternativen som finns på Farm Holidays Silver Coast i Portugal. Namn som minner om de inhemska vindruvorna bidrar till charmen på denna mysiga vingård. Varje lägenhet har sin egen charm med den utrustning som behövs för att du ska kunna klara dig på egen hand när du övernattar här.

Ta chansen och upplev en semester utöver det vanliga. Övernatta en eller flera dagar i någon av de charmiga lägenheterna med namn som Casa Cabernet, Casa Limon, Casa Tourica och Periquita!

> Länk till hemsidan för Farm Holidays Silver Coast.


Vingården Quinta Horta da Rosa i Vimeiro

Denna ekologiska vingård erbjuder boende i tre mindre, möblerade byggnader på kullar längs den portugisiska Silverkusten i orten Vimeiro (nära Alcobaça). På Quinta Horta da Rosa är det barnvänligt och med en privat liten terrass kan du äta och slappa i lugn och ro om dagarna. Blicka ut över skog och vacker natur och njut av din ledighet.

På boendet finns tillgång till swimmingpool, eldstad samt sysselsättning för barnen. Här finns också en grönsaks- och kryddodling och möjlighet till promenader i den omgivande terrängen.

Quinta Horta da Rosa ligger endast cirka 20 minuters bilväg från Caldas da Rainha och är ett trevligt alternativ om du vill bo i lantlig miljö utanför staden.

Adressen är: Quinta Horta da Rosa, Rua das Serradas 25, 2460-765, Canos, Vimeiro (Alcobaça)

> Länk till hemsidan för Quinta horta da Rosa


Besök en vingård

Det finns flera möjligheter att besöka en vacker och charmig vingård när man är i Portugal. På vingården erbjuds ofta en guidad tur och man får som besökare en bra insyn i hur produktionen ser ut. Oftast kräver dessa att man bokar ett besök i förväg och många gånger är det också i kombination med avsmakning/provning eller middag vilket är en trevlig upplevelse.

Det finns många vingårdar nära Caldas da Rainha och söderut på väg mot Lissabon finns ett vinkooperativ som heter Companhia Agrícola do Sanguinhal. Totalt tre större vingårdar ingår här; Quinta do Sanguinhal, Quinta das Cerejeiras och Quinta de São Francisco. Här produceras ett flertal inhemska och prisbelönta viner som finns tillgängliga i de flesta livsmedelsbutiker i området. Vid besök finns ofta möjlighet att handla de viner som produceras på vingården.

På den gamla vingården Quinta do Sanguinhal arrangeras olika typer av besök för såväl större som mindre sällskap, läs mer på länken nedan.

> Länk till hemsidan för Companhia Agrícola do Sanguinhal.