Julskyltningen i Caldas da Rainha invigs den 14 november

Årets julskyltning i Caldas da Rainha, som går under namnet “Caldas, Rainha do Natal”,kommer officiellt att invigas den 14 november. Dock så kommer det inte att bli med lika mycket uppmärksamhet som tidigare år på grund av situationen med Covid-19. I år väljer man att inte gå ut med en tidpunkt, detta för att inte skapa en större folksamling vilket är klokt.

Nytt för i år är att man väljer att ställa ut fyra julgranar runt om i staden så att fler kan ta del av julmyset under pandemin. Granarna i år finns i olika storlekar och kan ses här:

  • Praça 25 de abril (25 meter hög)
  • Praça 5 de Outubro (16 meter)
  • Largo Termal (12 meter)
  • Bairro da Ponte (12 meter)

Runt om i staden på 47 gator placeras det ut totalt 8 kilometer med ljusslingor och dekorationer. Underhållning som tidigare varit en del av julfirandet kommer i år att ske vida digitala plattformar. Njut gärna av julskyltningen men följ de föreskrifter som finns och håll avståndet till andra människor.

Kostnaden för årets julskyltning är beräknad uppgå till EUR 108.000. Kommunen tar 80% av kostnaden och resterande kostnad tas av ACCCRO som är handlarföreningen i staden. En stor skillnad jämfört med tidigare år är att det inte kommer att vara underhållning på gatorna, detta p g a situationen med Covid-19. Istället satsar man på att spela in olika föreställningar och shower som sedan sänds online.

> Länk till artikeln i Jornal das Caldas om invigningen av julskyltningen

> Länk till artikel i Gazeta das Caldas om årets julskyltning