Imponerande julfirande väntas i Caldas da Rainha

Sedan tidigare har julfirandet i Caldas da Rainha tagits till oanade höjder där man förra året stoltserade med Portugals högsta julgran. I år går man vidare med det omtyckta julfirandet och planerna för detta presenterades nyligen.

På Praça 25 de Abril har man byggt upp en 33 meter hög julgran med en diameter på 16 meter som ska lysa upp i mörkret och locka turister såväl som lokalbefolkningen till staden. Här kommer också att finnas träbodar som serverar varm choklad, kaffe, vin, sötsaker samt annat. Årets projekt kallas ”Natal dos Sorrisos” och kan översättas till julens leenden och går i färgerna vitt och rött. Totalt räknar man med att locka upp emot en halv miljon människor till staden under de sju veckor som staden smyckats ut för julsäsongen enligt ordförande för Association Business Council of the Municipalities of Caldas da Rainha and Oeste (ACCCRO).

Julgranen invigs med sin imponerande belysning på kvällen den 18 november och förväntas locka massor av människor. Höjden på årets julgran är mindre än förra året men man räknar med att även detta träd kommer att vara omtyckt av besökarna. Förra året kom cirka 300.000 besökare för att titta på julgranen vilket är bra för staden och dess kommers.

Totalt är det 5.500 meter upplyst LED-belysning som staden pyntas med vilket skapar en skön julstämning.

> Läs mer om julfirandet i Caldas da Rainha på Jornal Das Caldas.