Frukt- och grönsakförsäljare vill vara kvar på Expoeste

Med anledning av utbrottet av Covid-19 togs ett beslut av kommunen i Caldas da Rainha att flytta den populära torgmarknaden. Utställningsområdet Expoeste blev ny placering för marknaden efter att kommunen ställt i ordning området till en kostnad av € 30.000 – detta så att försäljarna inte skulle tappa för mycket inkomstmöjligheter i samband med restriktionerna.

Denna åtgärd visade sig vara lyckad då en mängd försäljare uppskattade att det tillkom nya kunder i och med att det är lättare att parkera utanför på den stora parkeringen. Nu vill en hel del säljare att marknaden ska fortsätta vara kvar här då de upplever att förutsättningarna är bättre med tanke på hygien och annan bekvämlighet. Frukt- och grönsaksförsäljarna slipper dessutom att varje dag ta ner och sätta upp sina försäljningsstånd vilket säkert är skönt för många som är till åren komna.

Troligtvis kommer marknaden att vara kvar på Expoeste ett tag till men ej bli permanent här. Utställningsområdet Expoeste håller varje år ett stort antal utställningar och behöver ytan, dessutom är frukt- och grönsaksmarknaden på Praça da Fruta den äldsta dagliga marknaden i Portugal. Något ansvariga i kommunen troligtvis inte vill ge upp.

> Länk till artikel i Jornal das Caldas om Expoeste