Bar 120 i Caldas da Rainha firar 35-årsjubileum

Den populära baren på Praça 5 de Outubro i Caldas da Rainha, Bar120 har nyligen firat 35-årsjubileum. I en artikel i Gazeta das Caldas berättar ägarna Paulo Mendes och hans fru Judite om det hårda arbetet bakom framgången.

Ursprungligen hette det Café Mendes och drevs till en början av Paulo och hans föräldrar. Då såg torget helt annorlunda ut och även om försäljningen av fisk hade upphört så fanns det ändå en viss kommers på torget i och med att biltrafik var tillåten där på den tiden.

Café Mendes Caldas da Rainha

Under 90-talet ändrade de inriktning och började fokusera mer på alla de unga studenter som intog staden för studier. Populariteten växte och snart var detta en av stadens mest populära tillhåll bland de unga. Detta medförde givetvis också många och långa nätter och arbetsdagar. Paulo och Judite nämner att de under en period inte hade semester på 18 år! Sonen, Miguel började arbeta för föräldrarna och hade snabb full koll på vad som behövde göras i verksamheten.

Bar120 Caldas da Rainha

Kaféverksamheten utökades med whisky och öl och smarta kampanjer gjorde att man skaffade sig en hängiven skara besökare. Namnet Bar 120 infördes 2007 och sedan dess har man förfinat sortimentet och satsat mycket på bland annat gin. De är engagerade i området och ställer ofta ut på de mässor som hålls i parken. Med åren har de skaffat sig en trogen skara av besökare och vänner för livet.

> Länk till artikeln i Gazeta das Caldas om Bar 120